Fiat Freemont

Fiat Freemont

Fiat Freemont je prvo Fiat vozilo koje je proizvedeno u suradnji s Chrysler grupom. Njegovo ime nam budi osjećaj slobode, i daje nam doznanja da se ovo vozilo može suočiti sa svakom situacijom u svakodnevnom životu. Fiat Freemont je dizajniran kako bi se zadovoljile različite potrebe obitelji i klijente koji traže prostran, udoban i svestran automobil za dinamičan tempo svakodnevnog života. Ovo vozilo kombinira fleksibilnost i praktičnost s prepoznatljivim i originalnim stilom. Njegove dimenzije (489 cm dužina, 188 cm širine i 169 cm visine) osiguravaju optimalni unutarnji prostor, zahvaljujući velikodušnom međuosovinskom razmaku od 289 cm.

Njegov karakterističan dizajn uključuje jak i mišićav prednji kraj te stražnji koji se odlikuje inovativnim LED stražnjim svjetlima. Interijer je moderan s mekanim materijalima. Značajke interijera su: kromirani elementi, potpuno nova instrument ploča i upečatljiv inovativni multimedijski sustav s zaslonom u boji veličine 4,3" koji je osjetljiv na dodir. Nekoliko funkcija vozila mogu biti kontrolirane samo laganim dodirom na zaslonu, uključujući i postavke temperature kao i stereo sustav. Sustav nudi nenadmašnu tehnologiju koja uključuje Radio/CD/MP3, USB priključak, AUX priključak i Bluetooth povezivost.
Freemont jamči maksimalan prostor, udobnost i svestranost zahvaljujući 7 sjedala ugrađenih kao standard, s genijalnim, prostranim trećim redom koji je lako dostupan jer se stražnja vrata otvaraju do 90 °, a vozilo je također opremljeno s jednostavnim i lako upravljivim slajd sustavom sjedala. Sjedala u trećem redu mogu se preklopiti jednim jednostavnim pokretom te potpuno nestaju u podu prtljžnika, ostavljajući automobil s pet sjedala i stvarajući ravan pod prtljažnika. Drugi red sjedala kao i suvozačevo sjedalo također se mogu preklopiti u cijelosti, čime se dobiju 32 različite konfiguracije sjedala. Drugi red sjedala je također opremljen inovativnim sustavom povišenja kako bi bili sigurni da djeca u automobilu sjede pravilno, te optimizira geometriju pojasa i jamči veću zaštitu, praktičnost i udobnost. Ova značajka čini Freemont "pogodnim za obitelji" i omogućuje podizanje sjedala do 102 mm.
Udobnost također osigurava visoki položaj u vožnji te prostrana i ergonomska sjedala, mnoštvo pretinaca, veliki prtljažni prostor sa dva odjeljka kao i ravnu platformu ukupnog kapaciteta do 1461 litara (ekvivalentnog za više od 10 kovčega).

Postoji više od 20 pretinaca koji nude značajan dodatni kapacitet. Prednji naslon za ruke, na primjer, vrlo je dubok i jamči maksimalni kapacitet. Također sadrži USB priključak, AUX-in priključak (koji se može koristiti i za iPod) i 12 voltnu utičnicu. To znači da možete slušati glazbu ili puniti prijenosne uređaje koji su istovremeno skriveni ako izađete iz automobila. Suvozačevo sjedalo sadrži praktičan i lako dostupan prostor pod jastukom, dok pod u drugom redu sadrži još dva prostrana pretinca ispod tepiha.
Freemont pokreće „state-of-the-art“ 2.0L Multijet 2 motor, s promjenjivom geometrijom, dostupan sa 140 KS ili 170 KS, ručnim mjenjačem i prednjim pogonom.

Freemont će uskoro postati dostupan u verziji s pogonom na sve kotače i 2.0L Multijet 170 KS te 3.6l benzinski V6 motor s 276 KS. Oba motora će biti s automatskim mjenjačima, kako bi se osigurala udobnost u vožnji i sigurnost u isto vrijeme. Osim 3,6 litrenog agregata koji je proizveden od strane Chrysler grupe kao i automatskog mjenjača, svi agregati su proizvedeni i razvijeni od strane Fiat Powertrain-a.

Dizel motori su dizajnirani da ponude optimalnu ravnotežu performansi, užitk u vožnji i potrošnju goriva. Motori imaju maksimalni okretni moment od 350 Nm, koji se postiže na 1750 okretaja u minuti i konstantan je do 2500 okr/min za verziju od 170 KS (do 2000 okr./min za verziju od 140 KS). Za normalnu upotrebu (od pokretanja motora do 4000 okretaja u minuti), okretni moment nikada ne padne ispod 300 Nm, te je tako izbjegnuto neugodno mjenjanje u niži stupanj prijenosa i povećan užitk u vožnji. To motor čini vrlo fleksibilnim, uz optimalno ubrzanje 0-100 km / h za 11 sekundi te maksimalne brzine od 195 km / h za model od 170 KS, te 12,3 sekundi i 180 km / h za model od 140 KS. Sve to u kombinaciji čini Freemont dinamičnim i sigurnim automobilom.

Fiat inženjeri su također optimizirali dinamičke performanse vozila.
Sustav upravljanja je zamišljen i proizveden za više izravnih i preciznih kalibracija te nudi rukovanje u skladu s očekivanjima naših europskih klijenata. Rukovanje i udobnost su poboljšani zahvaljujući redizajnu ovjesa koji osigurava učinkovito usklađivanje s europskim cestama. Prilagodbe su napravljene u različitim dijelovima ovjesa, uključujući kruće nosače ovjesa, poboljšanu geometriju prednjeg ovjesa, kako bi se smanjio kut nagiba i podešavanje ovjesa i amortizera za optimalnu kombinaciju udobnosti što je u skladu s Europskim standardima.

Akustična udobnost jamči smanjene vibracije koje se prenose s motora do putničkog prostora i korištenja zvučne izolacije koja smanjuje buku unutar vozila.
Maksimalna sigurnost Freemonta je osigurana sa 6 zračnih jastuka, ABS-sustavom (ABS) koji sadrži pomoć pri kočenju, elektroničkim programom stabilnosti (ESP) koji uključeje Hill-Holder i elektroničkim sustavom protiv prevrtanja vozila (ERM) koji je ugrađen kao standard na svim verzijama vozila.

ERM sustav koristi podatke od ESP senzora za otkrivanje potencijalnih rizika i intervenira na silu kočenja svakog kotača te podešava položaja usisnog ventila.
Freemont također ima inteligentni sustav koji se brine o vašoj prikolici, a kratica mu je TSC. Nakon što TSC senzori detektiraju da prikolica leprša, sustav automatski primjenjuje kočenja na kotače kako bi prikolicu stavio pod kontrolu i izbjego opasne oscilacije.


Da bi klijenti lakše odabrali svoje novo vozilo, Freemont se lansira u rasponu od dvije razine opreme, Freemont i Urban, od kojih svaka zadovoljava specifične potrebe. Također sadržava dvije vrste dizel motora, 2.0L Multijet 16V s 140 KS i 170 KS. Razina opreme Freemont nudi puno sadržaja kao standard: 7 sjedala, automatski trozonski klima uređaj, radio/CD/MP3 s 4,3" touch-screen zaslonom, putno računalo, upravljač s audio kontrolama, 17" aluminijski naplatci, svjetla za maglu, tempomat, TPMS (Tire Pressure Monitoring System), pokretanje automobila bez ključa, child boosters i alarm protiv krađe. Urban razina opreme nudi još više, posebno u pogledu udobnosti i praktičnosti: Bluetooth, senzor rasvjete, volan i ručica mjenjača presvučeni kožom, stražnji parking senzori, krovni nosači, električno podesivo sjedalo vozača (6 smjerova + 4 lumbalna podešavanja ), sklopivi električni retrovizori, zatamnjena stražnja stakla i elektroktomatsko ogledalo.

 


Fiat Freemont - Slike vozila