Fiat 500

Fiat 500

Dizajn

Fiat 500 je već preko 50 godina ikona stila. Nova generacija modela Fiat 500 dizajnerske odlike preuzima iz pop kulture i mode, ali s novim natruhama smjelosti baš u pravoj mjeri.

Fiat 500 mami smiješak i čisti ga je užitak voziti. Prednji kraj resi drzak osmijeh kojeg čine pametno stiliziranim odbojnici okruženi elegantnom rešetkom u 3D izvedbi. Osim što se smiješi, on i namiguje. U ovom slučaju mislim na novi, polueliptični komplet prednjih svjetala pomodarski postavljen pod kutom koji dodatno naglašava eleganciju vozila i bolje osvjetljava cestu.Zaštitni znak su inspirativna dnevna svjetla s LED tehnologijom po kojima ćete odmah prepoznati da se radi o modelu Fiat 500.

Karakterističan profil modela Fiat 500 nije se promijenio, ali mogućnost odabira među dvama novim modelima naplataka kotača donosi novi dašak elegancije: 15" u sjajnoj sivoj boji ili 16" s mat dijamantnom crnom završnom obradom.
Pomogli smo novom modelu Fiat 500 da osvoji grad dvama novim bojama karoserije: jarko pastelnom nijansom crvene Glam Coral i tamnijom metalik Avantgarde Bordeaux.

Malene stvari mnogo znače. Nova kromirana ukrasna letvica naglašava odbojnik i okružuje svjetla za maglu i vožnju unatrag.
Bili smo hrabri što se stražnjeg kraja tiče! Potpuno nova, višefunkcijska stražnja optička kućišta sadrže stop svjetla, svjetla za vožnju unatrag i pokazivače smjera – dokaz da je evolucija jednako važna kao revolucija.

Unutrašnjost

Oživjeli smo ikonsku armaturnu ploču i u nju smjestili novu tehnologiju. Ima dosta kromiranih dodataka, a komande su zaobljenije. Novi Fiat 500 nije samo prekrasan, on je i funkcionalan. Novom pretincu za odlaganje ispred suvozača u armaturnoj ploči jednostavnije se pristupa, a novi središnji tunel sadrži USB/Aux-in ulaze i puno prostranije držače čaša u koje stane najveća kava s bezmasnim mlijekom.

Novo je kolo upravljača također ukrašeno kromiranim dodacima. Inovativni 7" TFT digitalni zaslon (u dodatnoj opremi) omogućuje jednostavno upravljanje informacijama i držanje svega pod kontrolom. Brzinomjer, brojač okretaja i mjerač temperature iznimno su pregledni, zajedno s indikatorom promjene stupnja prijenosa koji sugerira kada je pravi trenutak za promjenu brzine. Postoji i putno računalo na kojem možete pregledati podatke o prijeđenoj udaljenosti, potrošnji goriva, preostalom dosegu vožnje itd.

Elegancija, elegancija i još više elegancije. Materijali i tkanine odabrani za unutrašnjost novog modela Fiat 500 dolaze izravno s najmondenijih modnih pista. Dostupan je razigrani kockasti uzorak s oblogom u drugoj boji, a tu je i nova koža boje vina s plavim umecima – malo vintage štih kojim odajemo počast 60-im godinama 20. stoljeća.

Za osiguranje udobnosti nova su sjedala izrađena od materijala s još više ergonomskih svojstava i dizajnirana tako da vaši suputnici mogu lako uskočiti na stražnja sjedala.

Tehnologija i sigurnost

Za upravljačem novog modela 500 važan je samo užitak vožnje. Zato je opremljen najsofisticiranijim sigurnosnim i infotainment sustavima – ima komande na kolu upravljača, funkciju Bluetooth® s opcijom Audio streaming (prijenos zvuka u stvarnom vremenu), način vožnje eco:Drive za uštedu goriva te mrežni informacijski sustav Uconnect™.
Za pojedine modele, ovisno o razini odabrane opreme, neke od tih značajki mogu biti dodatne.

Fiat 500 - Cjenik Fiat 500 - Cjenik 117 kB, pdf

Fiat 500 - Slike vozila