Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo MiTo

Ime MiTo (legenda) izaziva korijene marke koja je gotovo cijelo stoljeće prisutna i koja je odgovorna za neke od najupečetljivijih trenutaka u automobilskoj povijesti. Ime MiTo je i akronim, kombinacja prva dva slova iz imena Milano i Torino, dva grada koja su odgovorna za stvaranje novog Alfa Romea. Alfa MiTo je dizajnirana u Milanu, preciznije u Alfa Romeo Style Centre u Areseu, a proizvodi se u Torinu u povijesnoj tvornici Mirafiori. Alfa MiTo je ‘kompaktan sportski automobil’ o čemu svjedoče njegove dimenzije: 4.065mm duljine, 1.721mm širine i 1.434mm visine.
Alfa MiTo kombinira harmonične forme i oblike sa mehaničkim i automobilskim iskustvom koje je prikupljeno u Alfa Romeu.

Alfa MiTo se postavlja sa svojim nezamjenjivim talijanskim stilom, jasnim iskorakom naprijed u građenju novog stilskog identiteta za samu marku koji je započeo sa lansiranjem modela Alfa 8C Competizione.

Kao i eksterijer, interijer nove Alfe MiTo predstavlja najnapredniji izražaj talijanskog stila. Okolina pruža osjećaj dobrodošlice, kao i sporta, zahvaljujući korištnju visokokvalitetnih materijala i posebnoj pažnji posvećenoj detaljima.

Zahvaljujući korištenju nekoliko strategija koje ćemo kasnije razmotriti, vlasnik vozila će moći odabrati između širokog i rafinirang raspona interijera vozila.

Potrebno je samo istaknuti da je to jedino vozilo u klasi koje koristi vrhunski tehnološki proizvod: Alfa D.N.A. sustav. Alfa D.N.A. djeluje na motor, kočnice, upravljač, ovjes i mjenjač, omogućavajući tri različita načina ponašanja vozila kako bi se zadovoljili različiti načina vožnje vozila. Načini rada sustava su: Dynamic (extra sportski), Normal (uobičajena vožnja, grad) i All Weather (maksimalna sigurnost i u uvjetima slabog prianjanja na podlogu).

Zadovoljstvo vožnje znači također i mogućnost da se možemo osloniti na živahne i pouzdane pogonske agregate. Motori koji se ugrađuju u Alfa MiTo sadrže vrhunsku tehnologiju što se tiče auto industrije: na početku raspona motora nalaze se 2 turbodieselska motora (1300cm3 90 KS i 1600cm3 120 KS) i dva benzinska motora (1400 cm3 Turbo 120 KS i 1400 cm3 Turbo 155 KS). Za talijansko tržište, dostupna je i verzija s benzinskim atmosferskim motorom od 1400 cm3 i 78 KS posebno nastala za potrebe novih vozača.

Svi dostupni motori se kombiniraju sa 5 ili 6 stupanjskim ručnim mjenjačam, ovisno o verziji. Planirano je i predstavljanje novog automatskog mjenjača sa dvije spojke - DDCT. Izvrsno držanje ceste i upravljivost se postiže sportskim podešavanjem ovjesa u kombinaciji sa korištenjem amortizera u kojima se nalaze opruge, velikih kotača (od 16” do 18”) i direktnog upravljača.

Alfa MiTo je rezultat izvanredne posvećenosti prema dizajnu i proizvodnom procesu što se tiče utjecaja na sigurnost, opremljena je s najsofisticiranijim elektroničkim uređajima za dinamičku kontrolu ponašanja: od VDC sustava za kontrolu stabilnosti pa do strukture karoserije, koja je konstruirana na način da zadovolji buduće EURO NCAP testove sigurnosti.

TRADICIONALNE I SENZUALNE LINIJE

MiTo nije iznimka principima koji se primjenjuju kod svih Alfa-Romeo vozila: nezamjenjiva mješavina šarma, sportskosti i klase kojom se udaljava od konkurencije i kojom se dobiva ljudsko lice koje odbija kategorizaciju vozila kao objekta.

Stilski pristup je nastao kao izvanredna tehnika Alfa-Romeo ‘sportskog skulpturiranja’: širokokutna geneza koja se prostire još od modela 33 Stradale pa sve do najnovijeg superautomobila, 8C Competizione.

Brza, dinamična, agilna forma koja je stilski dotjerana, sa mišićavim linijama koje se čine kao da zadržavaju eksplozivnu energiju koja je dostupna na zahtjev vozača. Stil je harmoničan i elegantan, idealnog izgleda za sve prilike.

Prednji kraj vozila ima određen izražaj, definiran snažnim elementima kao što su odbojnik, dinamički oblikovani usisnici za zrak i trokutasto oblikovana prednja svjetla s okvirima koji se mogu odabirati: dojmljiv sveukupan izgled koji odaje status vozila koje je čvrsto na cesti.
Kao na čistokrvnom trkaćem automobilu, na bočnim stranicama vozila ima puno više metalnih dijelova od stakla, naglašavajući klinasti oblik karoserije, kao i oživljeni niz stakla sa prednjeg dijela.


Alfa Romeo MiTo - Slike vozila