Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo Giulietta

Redizajnirani prednji kraj ukrašen je elegantnom prednjom rešetkom, prerađen klasičan Alfa Romeo motiv. Velika prednja LED svjetla koja su, zajedno sa svjetlima za maglu, ugrađen u odbojnik savršeno su simetrična zbog čega Giulietta izgleda čarobno i dominantno. Njen profil ističe se nad moćnim bočnim stranicama i teče sve do mjesta na kojem se spaja s detaljima aerodinamičnog spojlera i stražnjih LED svjetala koja su jednostavno savršena. Čvrstoća i gipkost izvana, lakoća u unutrašnjosti. S čistim linijama i armaturnom pločom koja se proteže vodoravno, putnički prostor modela Giulietta govori sve o talijanskom stilu.

Zvučno izolirana unutrašnjost mami i priziva putnik da se udobno smjeste i opuste u pet kožnih sjedala koja su sada još udobnija. Iz svakog detalja vrište sportski duh i agresivna osobnost, od printeva na tkanini i novih profila armaturne ploče usklađenih sa stranicama vrata do trokrakog kola upravljača sa središnjim aluminijskim umetkom inspiriranim legendarnim Alfa Romeo štitom. Komande na armaturnoj ploči raspoređene su tako da omogućuju potpuni kontrolu nad vozilom, bez ometanja, pa je osjećaj vožnje još intenzivniji.

Potekla iz iskustva sudjelovanja u trkama, Alfa D.N.A. birač načina vožnje ekskluzivna je značajka marke Alfa Romeo, funkcija koja djeluje na motor, kočnice, upravljač, ovjes i gas te savršeno prilagođava performanse vozila stilu vožnje vozača i uvjetima na cesti.

Alfa Romeo Giulietta dizajnirana je za osiguranje potpune zaštite za vozača i putnike. To je potvrđeno kroz više od 15.000 sati virtualnih analiza, 100 crash testova, 150 testova na HyGe sustavu i preko 100 testova provedenih na sastavnim dijelovima i podsustavima.

Struktura modela Giulietta potpuno je nova i dizajnirana za integraciju i poboljšanje performansi raznih sigurnosnih sustava do maksimalne razine. Svaki je aspekt optimiziran za osiguranje maksimalne kontrole u svim uvjetima, od šasije i ovjesa do kočionog sustava i sustava upravljanja. Sustav Vehicle Dynamic Control VDC u osnovnoj je opremi na svim verzijama i djeluje u kombinaciji s biračem načina vožnje Alfa D.N.A. (dostupni načini vožnje su Dynamic, Natural i All Weather), što modulira strategije performansi sustava i istodobno prilagođava radne parametre motora, mjenjača, sustava upravljanja i elektroničkog diferencijala Q2. Za model Giulietta u ponudi su i sustavi Pre-fill i DST (Dynamic Steering Torque). Prethodni, koji se uključuje u načinu rada DNA Dynamic, vozaču jamči maksimalan odaziv kočionog sustava; potonji upozorava vozača na ispravan manevar u slučajevima nužde odašiljanjem impulsa na kolo upravljača.

Sigurnosni sustav na modelu Giulietta, razvijen za postizanje maksimalnog broja zvjezdica na Euro NCAP testiranju, povećava kapacitete apsorbiranja energije na prednjem kraju i smanjuje inercijske sile i prodiranja u putnički prostor. Sigurnosne performanse zajamčene su zahvaljujući šest zračnih jastuka; sigurnosnim pojasevima s učvršćenjem u tri točke sa zatezačima i ograničivačima sile; novoj papučici gasa i stupu upravljača namjestivom po dubini; novoj generaciji sustava protiv trzajnih ozljeda i Isofix pričvršćenjima. Sva ta oprema pridonosi ublažavanju posljedica udarca i jamči optimalnu zaštitu putnika.

Giulietta ima jedan prioritet: štititi okoliš. Zbog toga su benzinski i dizelski motori usklađeni s normom Euro 5. Izvrsnost je postignuta s revolucionarnim motorom MultiAir koji je iznimno snažan, a istodobno jamči 10 % manje emisije i potrošnju goriva u odnosu na klasične motore. Svi su motori iz proizvodnog programa u osnovnoj opremi opremljeni sustavom Start&Stop: sustavom koji automatski isključuje i ponovno pokreće motor prilikom, primjerice, zaustavljanja na semaforu. Indikator za promjenu stupnja prijenosa sugerira pravi trenutak za promjenu stupnja prijenosa za optimalnu učinkovitost motora i manju potrošnju goriva.


Alfa Romeo Giulietta - Slike vozila